İçeriğe geç

Devrek Nasıl Bir Şehir

Devrek’in neyi meşhurdur?

Bithynia ve Paphlagonia arasında yer alan Batı Karadeniz bölgesi, antik çağlarda köknar, meşe ve kayın ormanlarıyla biliniyordu. Devrek ormanlarının vazgeçilmez ağaçları olan köknar, meşe, kayın, çam ve selvi, kutsal Hitit metinlerinde de yer almaktadır. Klasik Devrek bastonu tamamen el yapımı bir üründür.

Devrekte neler var?

Devrek Gezilecek Yerler Sultan Türbesi, Devrek’in Pınarönü köyünde bulunan tarihi bir türbedir. … Beykoz Asarı (Kale) … Karakoçlu Beylik Mezarı … Gavur Deposu … Çam … Yağmurca Kayası (Kurdese Kayası) … Bostandüzü Mesire Alanı … Madencioğlu Şelalesi.

Devrek’in nüfusu ne kadar?

Devrek ilçesinin nüfusu 30.000’den 24.000’e düştü 213. Çaydeğirmeni’ne bağlı Devrek beldesinin nüfusu ise 5.318 olarak tahmin edildi.

Zonguldak Devrek Soyu Nereden Gelir?

İlçenin Devrek adının Kastamonu ve Bolu illeri arasında geçiş noktası görevi görmesinden dolayı verildiği düşünülmektedir. Bölgede yaşayan en eski kavim Etiler’dir (Hititler) Devrek 14.05.

Devrek neyi meşhur yemek?

Devrek’in meşhur yöresel lezzeti beyaz baklava, 9 Kasım 2023

Devrek’i hangi parti kazandı?

DevrekAdaylıkSonuçlarKısaOy oranıKatılım oranı%79,16Seçim öncesi Cumhurbaşkanı: Çetin Bozkurt (CHP)Gelecek Cumhurbaşkanı: Özcan Ulupınar (AK Parti)14 satır daha

Devrek Zonguldak arası kaç kilometre?

Pamukkale Turizm ile Zonguldak-Devrek arası mesafe yaklaşık 55 kilometredir.

Devrek pazarı hangi gün?

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde her pazartesi günü kurulan üretici pazarı, hem bölge halkının hem de çevre köylerdeki üreticilerin buluşma noktası olmaya devam ediyor.

Devrekten ne alınır?

Ne Alınır? Madenci heykeliDevrek bastonuDevrek simidi İpek kumaşKdz. Ereğli Osmanlı çilek reçeli, kestane balı, çay Cuma manda yoğurdu, cevizli köme, beyaz baklava, fındık, kuzu kestanesi, siyah fındık, 4 satır daha

Zonguldak nüfusu neden azalıyor?

Zonguldak, Türkiye Taşkömürü (TTK) sektörünün küçülmesi nedeniyle istihdamının azalması ve ekonomik sıkıntılar, işsizlik, emekli nüfusun yoğunluğu gibi sosyoekonomik nedenlerle nüfusu azalan illerden biri haline geldi.

Karabük’te Devrek arası kaç kilometre?

Devrek ile Karabük arasındaki seyahat mesafesi kaç kilometredir ve yolculuk kaç saat sürer? Devrek ile Karabük arasındaki toplam mesafe 102 kilometredir. İki lokasyon arasındaki otobüs yolculuğu 2 saat sürmektedir.

Devrek hangi Türk boyundandır?

Bölge XI ve XII. M.Ö. 6. yüzyılda başlayan Türkleşme sürecinde Oğuz-Türkmen gruplarının yerleşmesinin yanı sıra ticari ve siyasi ilişkiler sonucu Kıpçak-Kuman kökenlilerin yerleşmesinden de söz edilmektedir.

Zonguldaklılar en çok nerede yaşıyor?

Açıklamaya göre, Zonguldak dışında en çok Zonguldak’lı İstanbul’da yaşıyor. İstanbul’da 122 bin 592 Zonguldaklı yaşıyor. İstanbul’u 20,19 ile Bursa ve 16,90 ile Ankara takip ediyor.

Zonguldak ırkı nedir?

Arkeolojik bulgulara göre, tarihi MÖ 2500’lere kadar uzanan bölgenin ilk yerleşimcileri Hattiler ve daha sonra Hititler’dir. Bölgenin ilk sakinleri, Frig kabilelerinden oluşan Bithin, Mariandyn ve Migdon göçmen topluluklarıdır.

Zonguldak hangi ilden ayrıldı?

20 Nisan 1920’de TBMM hükümeti Devrek, Ereğli, Mudurnu, Bartın, Göynük ve Zonguldak’ı Bolu’nun bağımsız valiliğinden ayırarak Kastamonu Vilayeti’ne bağladı. 14 Mayıs 1920’de Zonguldak kazası mutasarrıflığa dönüştürüldü ve Kaymakam Ahmet Cevdet Bey, Mutasarrıf Vekili olarak atandı.

Devrekten ne alınır?

Ne Alınır? Madenci heykeliDevrek bastonuDevrek simidi İpek kumaşKdz. Ereğli Osmanlı çilek reçeli, kestane balı, çay Cuma manda yoğurdu, cevizli köme, beyaz baklava, fındık, kuzu kestanesi, siyah fındık, 4 satır daha

Devrek pazarı hangi gün?

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde her pazartesi günü kurulan üretici pazarı, hem bölge halkının hem de çevre köylerdeki üreticilerin buluşma noktası olmaya devam ediyor.

Devrek Bastonu neden meşhur?

Bolu Sancağı’nın Hamidiye ilçesi Devrek’te baston tekniği Osmanlı döneminde geliştirilmiş; İstanbul’da Meşrutiyet döneminde bir Devrek bastonunun 5 altın liraya satıldığı söylenmektedir. Osmanlı beylerinin ve paşalarının da asalet ve güç sembolü olarak baston kullandıkları bilinmektedir.

Zonguldak’ta ne yemeği meşhur?

1.Ereğli Pidesi. Zonguldak mutfağının yöresel bir çeşidi olan Ereğli Pidesi, kıyma ve soğan iç harcıyla hazırlanan bir börektir. … 2.Pompa çorbası … 3.Kızılcık çorbası … 5.Pırasalı pancar. … 6.Uğmaç çorbası … 7.Malay. … 8.Konserve tavuk. … 9.Sürünme.Diğer öğeler…

Kaynak: ztf.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deniziletisim.com.tr